Fidesz-MSZP: újra nyílik az olló
www.median.hu 
2019. július 23. 

Kutatások


Gazdaság
Társadalom
Politika
Dosszié

Egészpályás feltámadás

A másfél éves távlatban mélypontnak számító áprilisi 31 százalék után a Fidesznek sikerült valamelyest javítani: a Medián június közepén készült felmérése szerint a kormánypárt ismét a teljes szavazókorú népesség 34 százalékának voksaira számíthat.
 

Hol az igazság?

A magyarok nagy többségének sok minden bántja az igazságérzetét. Az elmúlt héten készült gyorsfelmérésben három társadalompolitikai problémára kérdeztünk rá, és mindháromban nagyon sokan foglaltak el kritikus álláspontot.
 


A kormányváltók többségének tetszik Botka üzenete

Egyetemes visszaesés

A helyzet változatlanKERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2005. november 08.

Fidesz-MSZP: újra nyílik az olló

Politikai közhangulat 2005. november

Októberben az MSZP támogatottsága közel került a Fideszéhez és bár a nagyobbik kormánypárt támogatottsága azóta nem változott, a Fidesz újabb híveket szerzett – derül ki a Medián november 4-e és 8-a között készült felméréséből. 

Így a teljes népességben 4-ről 6-ra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 4-ről 8 százalékra nőtt a két párt támogatottsága közötti különbség. Az elmúlt két hónapban jelentősen nőtt azok aránya, akiknek van választott pártjuk, a részvételüket biztosra mondók aránya azonban továbbra is csak 50 százalék, a választani tudó „biztos” szavazók pedig csak a lakosság 45 százalékát teszik ki. A két nagy párt szimpatizánsainak választási hajlandósága nem különbözik egymástól (63 százalék), a kisebb pártok támogatóinak azonban átlagosan csak a 40 százaléka számít „biztos” szavazónak. A nagyobbik kormánypárt megtorpanása valószínűleg nem független attól, hogy a májustól szeptemberig egyértelműen javuló gazdasági várakozásokban most negatív fordulat következett be. 
KAPCSOLÓDÓ TÁBLÁZATOK

1. táblázatDiagramok