Kezdőlap az otthoni gépen: vezet a Startlap
www.median.hu 
2019. július 23. 
A MEDIÁN
Hírek, újdonságok
Politika
Gazdaság
Média
Társadalom
2007. január 16.

Internethasználat Magyarországon

A 14-70 éves népesség egyharmadának van valahol internet-hozzáférése: 62 százalékuknak egy, 35 százalékuknak kettő, 3 százalékuknak három helyen. A legtöbb internet-hozzáférés a válaszadók lakásában van.
 
KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2007. október 15.

Kezdőlap az otthoni gépen: vezet a Startlap

Az internetező felnőttek 94 százalékának van beállított kezdőlapja. A legtöbben (29 százalék) a Startlapról indulnak, alig valamivel kevesebben (26 százalék) pedig a Google-ről rugaszkodnak el. A két site uralkodik a nyitólapként alkalmazás tekintetében, a használók több mint a felének képernyőjén a kettő közül valamelyik jelenik meg a böngészők elindítását követően.
 

A felmérést a Medián-Omnibusz keretében 2007. október 5-e és 9-e között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, az ország közel 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, és így a minta pontosan tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően ±2-5 százalék.
Ábra