CIVISTI – A polgárok elképzelései a tudomány, a technológia és az innováció jövőjéről II.
www.median.hu 
2019. július 24. 
A MEDIÁN
Hírek, újdonságok
Politika
Gazdaság
Média
Társadalom

KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2009. július 15.

CIVISTI – A polgárok elképzelései a tudomány, a technológia és az innováció jövőjéről II.

Első eredmények

2008 szeptembere óta vesz részt a Medián az Európai Bizottság számára több országban párhuzamosan folyó CIVISTI kutatásban. Ennek során szakértőket, döntéshozókat, a civil szféra képviselőit, valamint magukat az uniós polgárok kérdezzük meg az európai tudományok és technikai fejlesztések jövőjéről. A kutatás eredményeit folyamatosan publikáljuk a Medián és a CIVISTI weboldalán.

  
2009. május 23-án és 24-én Pusztazámorban került sor a CIVISTI projektben a magyar polgárok első találkozójára. A beszélgetések előtt minden résztvevő kapott egy információs füzetet, hogy előzetesen tájékozódhasson a témáról. A többi hat európai országban, Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Dániában, Finnországban és Máltán, ahol ugyanilyen beszélgetéseket tartottak a CIVISTI kutatás keretében, ugyanebből a magazinból tájékozódtak a résztvevők.
 
A CIVISTI Magazint innen töltheti le (pdf formátumban).
 
A beszélgetés eredményeként összeállítottuk a magyar polgárok jövőképeinek katalógusát. Következő lépésként mind a hét ország jövőkép-katalógusait lefordítjuk angolra, hogy el tudjuk végezni az összehasonlító elemzéseket, és be tudjuk mutatni az európai szakértőknek és döntéshozóknak.
 
A magyar polgárok jövőképeinek katalógusát innen töltheti le (pdf formátumban).
 
Kapcsolódó anyagok: